BDW2013-Logo

06/07/08 JUN 2013

Beogradska nedelja dizajna 2013 – Inovacija na kvadrat

Od 6. do 8. juna u Beogradu se održava osma po redu Beogradska nedelja dizajna (Belgrade Design Week). Sa temom Inovacija na kvadrat, obuhvata predavanja, radionice i izložbe preko 50 superstar kreativaca iz celog spektra kreativnih industrija – brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva, oglašavanja, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture.

Trodnevnu konferenciju u Muzeju istorije Jugoslavije pratiće i večernji program, kao i dodela evropske nagrade za dizajn (EDA) 8. juna u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Kompletan program moguće je videti na zvaničnoj web stranici BDW, a mi vam predstavljamo učesnike u oblasti arhitekture:


Johannes Norlander / Švedska

Johannes Norlander iz Švedske istovremeno je uspešan arhitekta i dizajner nameštaja. Norlander dizajnira nameštaj za švedske kompanije poput Nole i Asplunda, kao i japanske E&Y and Collex, dok se njegova kompanija Johannes Norlander Arkitektur AB bavi savremenom arhitekturom za različite klijente.

Johannes-Norlander


Dekleva Gregorič / Slovenija

Slovenački duo Aljoša i Tina Dekleva predstaviće svoje najvažnije projekte, kao što su Kulturni centar evropske svemirske tehnologije u Vitanju (Slovenija), Clifftop kuća na Havajima, fabrika za reciklažu metala u mestu Pivka (Slovenija).

Dekleva-Gregoric


Daan Roosegaard / Holandija

Daan Roosegaard će vas provesti kroz viziju budućnosti auto-transporta. Njegovi pametni autoputevi se uz korišćenje interaktivnog svetla, pametne energije i saobraćajne signalizacije prilagođavaju specifičnim situacijama u saobraćaju.

Roosegaarde


Studio Zaha Hadid / Velika Britanija

Biće predstavljen projekat kompleksa na mestu nekadašnje tekstilne fabrike Beko koji je studio Zahe Hadid radio za grčkog investitora Lamda development, i koji je izazvao dosta polemike u stručnoj i široj javnosti u Srbiji.

beko-zaha-hadid
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja