2. IV 2015.

Behaviorology, Commonalities, and Actor Network Theory – predavanje Yoshiharu Tsukamoto i Momoyo Kaijima

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu održaće se gostujuće predavanje arhitekte Yoshiharu Tsukamoto i Momoyo Kaijima, osnivača arhitektonskog studija Atelier Bow-Wow. Ovo je osmo gostujuće predavanje u okviru programa Arhitektura. Utopija. Realizam. – AUR 2014/15 i pripada tematskom ciklusu Grad i društvo.

Predavanje će se održati u četvrtak 02. aprila 2015. sa početkom u 18h u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ulaz je slobodan.

Behaviorology, Commonalities, and Actor Network Theory – Apstrakt

Naš život u gradu je veoma fragmentisan kroz proces industrijalizacije tokom 20. veka i izgubio je uzajamnu povezanost sa ostatkom “sveta”. Upravo zato, vreme je da se istorija iznova sagleda iz perspektive “actor network” teorije i da se uspostavi novi okvir za arhitektonsko projektovanje.

Atelje Bow-Wow je osnovan od strane Yoshiharu Tsukamoto i Momoyo Kaijima 1992. u Tokiju. Polje delovanja ateljea je u različitim oblastima, od arhitektonskog dizajna do urbanih istraživanja i stvaranja javnih umetničkih dela, koja su bazirana na teoriji o biheviorizmu. Autori su kuća, javnih i poslovnih zgrada izgrađenih uglavnom u Tokiju, kao i u Evropi i SAD-u. Njihove urbano-istraživačke studije su dovele do eksperimentalnog projekta “micro-public-space”, novog koncepta javnog prostora koji je izlagan širom sveta.

Izvor: AFBG
Yoshiharu Tsukamoto i Momoyo Kaijima

Yoshiharu Tsukamoto i Momoyo Kaijima

House & Atelier, Tokyo, 2005, Atelier Bow-Wow

House & Atelier, Tokyo, 2005, Atelier Bow-WowUključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja