4. VI 2015.

Arhitektura u doba videa? – predavanje i filmski maraton dr Marco Brizzi

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu održaće se filmski maraton i izlaganje ex-katedra dr Marco Brizzi. Ovaj događaj pripada tematskom ciklusu Film i Arhitektura u okviru programa Arhitektura. Utopija. Realizam. – AUR 2014/15.

Predavanje će se održati u četvrtak 04. juna 2015. sa početkom u 14.15 h u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ulaz je slobodan.

Arhitektura u doba videa?

Na ovom događaju biće predstavljeno dr Marco Brizzi viđenje odnosa arhitekture i videa, čime se bavi već dugi niz godina, počevši od festivala Beyond Media održanog u Firenci 1997. godine.
Reč je o promociji šireg razumevanja odnosa medija i arhitekture, sa posebnim fokusom na video i Publikovanosti arhitekture kao teme. Ovom prilikom biće predstavljena i Platforma Architecture Player.
Izlaganje ce pratiti diskusija o Arhitekturi, Filmu i Obrazovanju.

Prikazaćemo i kratki dokumentarni film u režiji Filipa Marinovića o beogradskom naselju Konjarnik.
U nastavku programa sledi arhitektonski filmski maraton sa oko 20 video zapisa o savremenim evropskim arhitektonskim ofisima.

Dr Marko Brizzi (1967) je kritičar arhitekture i kustos. Predaje Arhitektonski dizajn na California State University i arhitekturu i medije na Kent State University u Firenci. On takođe predaje teoriju i istoriju komunikacije dizajna u Veneciji IUAV i Univerzitetu u San Marinu. On je osnivač i predsednik Image, kompanije čiji su ciljevi povećanje dizajn diskursa putem promovisanja šire znanja o medijskim pitanjima u arhitekturi.

Izvor: AFBG
Dr Marco Brizzi | photo © Francesco Ventura

Dr Marco Brizzi | photo © Francesco Ventura

A walk overlooking the Ocean, “Punta Pite” by Pablo Casals Aguirre, Architecture by Teresa Moller | Architecture Player

A walk overlooking the Ocean, “Punta Pite” by Pablo Casals Aguirre, Architecture by Teresa Moller | Architecture PlayerUključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja