Arhitektura koja nestaje – arhitektonski seminar u okviru 55. Oktobarskog salona 2014.

U okviru pratećeg programa 55. Oktobarskog salona u Beogradu održaće se arhitektonski seminar Arhitektura koja nestaje u periodu od 23. do 26. oktobra u Muzeju grada Beograda.

Arhitektonski seminar Arhitektura koja nestaje bavi se pitanjima socijalističke arhitekture koja predstavlja zlatno doba modernosti i ostaje najvrednije što su sve ove zemlje ikada imale, pojedinačno, i kao deo Jugoslavije. U godinama koje su usledile primetna je indiferentnost šire javnosti i želja stručne zajednice da ova dobra sačuva.

Arhitekte, urbanisti i i istraživači arhitekture i umetnosti će kroz predavanja i radionice zasnovane na njihovim teorijskim stanovištima i iskustvima u različitim studijama slučajeva u Jugoslaviji, Velikoj Britaniji, Brazilu, Nemačkoj, Austriji i Kaliforniji baviti modernom arhitekturom i njenom „kreativnom reaproprijacijom“, pitanjima neformalne urbanizacije u okviru globalizovanog tržišta, savremenim umetničkim praksama zasnovanim na antifašističkim spomenicima nastalim u socijalizmu, preplitanju ideologije, estetike i drugim temama.

Neki od predavača i voditelja radionica su: Rodžer Bundšu, Rajner Hel, Oven Haterli, Maroje Mrduljaš, Marko Lulić, Ludvig Engel, Dušan Đorđević, Dubravka Sekulić, Gruia Badesku i mnogi drugi.

Rok za prijavljivanje učesnika je 15. oktobar 2014. godine preko Formulara za prijavljivanje ili preko e-maila salonoktobarski@gmail.com.

Participacija je 2.000 dinara za učešće na celokupnom seminaru, ili 1.000 dinara samo za učešće na predavanjima. Cena obuhvata ulaznicu za 55. Oktobarski salon koja se može koristiti tokom celokupnog trajanja Salona, kao i troškove transporta do Palate Srbija, Novog Beograda i Muzeja Macura.

Više informacija o seminaru možete pronaći u delu Prateći program.

Oktobarski salon je međunarodna izložba savremene umetnosti u Beogradu, koja se ove godine, po 55. put održava od 19. septembra do 2. novembra pod nazivom Stvari koje nestaju, odnosno pitanjima lične memorije i kolektivnog sećanja. 55. Oktobarski salon nudi raznovrstan prateći program koji uključuje vođenja, razgovore sa umetnicima, filmske projekcije, seminare, radionice i izložbe.

Više informacija o konferenciji možete pročitati na sajtu 55. Oktobarskog salona.

55. Oktobarski salon 2014.

55. Oktobarski salon 2014.Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja