Arhitektonske makete: Modelart Arhitekti

Rad Modelart Arhitekata zasniva se na istraživanju, kreiranju i prezentovanju arhitektonskog prostora putem fizičkih modela – maketa, kako istraživačkih i konceptualnih, koje su sastavni deo dizajnerskog procesa, tako i maketa već postojećih projekata ili izvedenih objekata.

U svom radu Modelart Arhitekti integršu znanja i veštine stečena na studijima i u praksi, kao i dugogodišnje iskustvo u izradi fizičkih modela/maketa i prototipova. Pored tradicionalnih metoda rada u maketarstvu, ovaj mladi tim profesionalaca primenjuje i savremene tehnike i alate, poput digitalne fabrikacije, što ih čini kompetentnim da odgovore na sve zahteve i potrebe klijenta.

Svaka maketa predstavlja poseban izazov, kome Modelart-ovci pristupaju sa pažnjom, detaljno analizirajući potrebe i namene makete, što dalje definiše njenu materijalizaciju, tehniku izrade, stepen detaljnosti, razmeru itd. U svom radu oni konstantno istražuju različite tehnike izrade, kroz eksperimentisanje sa formom i primenom različitih materijala.

Više o njima saznajte na sajtu Modelart Arhitekti i njihovim portfoliu.

Modelart Arhitekti
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (4)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja


 • Stefan
  22.10.2014

  Super, samo mi nije jasno da li je ovo reklama ili ozbiljan članak?

 • 22.10.2014

  Stefane, ovo je nešto između. Svakako je ozbiljno, ali mu je smisao promocija.

 • Dragan
  26.10.2014

  Reklama + ozbiljan članak = PROMO članak :D

 • iki
  04.12.2015

  Treba mi maketa sagrada familia hitno