Konferencija: Arhitektura Utopija Realizam

Međunarodna naučna konferencija Architecture Utopia Realism je dvodnevni skup koji organizuje Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu 3. i 4. oktobra 2013. u amfiteatru fakulteta.

Konferencija okuplja stručnjake, teoretičare i istraživače iz širokog spektra disciplina, koji će govoriti o različitim konceptima, poput utopizma, realnog, realizma, socijalnog realizma, naučnog realizma, neo-realizma, utopijskog realizma i drugim sličnim temama. Odnos između arhitekture, utopije i realizma sagledavaće se iz praktičnih, teorijskih, filozofskih i estetičkih perspektiva.

Kao deo programa predviđenog za akademsku godinu 2013/2014., konferenciju će propratiti izložba projekata jednog od najznačajnijih ruskih avangardnih arhitekata, Ivana Leonidova. Izložba je organizovana u saradnji Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i moskovskog Državnog muzeja arhitekture A. V. Šćusev. Izložba će biti izložena u svečanoj sali fakulteta (sala 200, 2. sprat), trajaće od 3. do 24. oktobra, a njeno otvaranje zakazano je za 3. oktobar u 19h.

Prisustvo na konferenciji je besplatno, uz obaveznu prijavu do 1. oktobra emailom na ArchitectureUtopiaRealism@arh.bg.ac.rs.

Za dodatne informacije o programu, učesnicima i načinu prijavljivanja, pogledati zvanični info dokument.

Prateci image


2013_09_17_AUR_Conference_Poster
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja