18. – 30. april 2013.

8. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2013

Osma Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) u organizaciji Kulturnog centra Beograda i Društva arhitekata Beograda i suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za promociju nauke biće održana od 18. aprila do 30. aprila 2013.

Ovogodišnju temu Razotkrivanje arhitekture organizatori vide kao priliku da se, u za mnoge obeshrabrujućim uslovima za bavljenje arhitekturom, pozabavimo preispitivanjem postupaka proizvodnje arhitekture. Cilj ovakvog preispitivanja je pronaći ona mesta u arhitekturi koja su danas važna drugima, a ne samo arhitektima, i prokrčiti one puteve koji će nas povezati sa okruženjem koje nameravamo da menjamo.

Tradicionalno brojni i raznovrsni događaji – izložbe, predavanja, šetnje, radionice – odvijaće se u Kulturnom centru Beograda, na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u Dečjem kulturnom centru, Francuskom institutu, Muzeju savremene umetnosti i NITEA izložbenom salonu u Beogradu, uz učešće značajnih gostiju iz inostranstva kao što su Shohei Shigematsu (OMA) i Wolf D. Prix (Coop Himmelb(l)au).

Nove informacije možete pratiti na web stranici BINA, gde možete preuzeti i detaljan program događanja.

BINA 2013


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja